Uw huidige browser heeft updates nodig. Zolang u niet update zullen bepaalde functionaliteiten op de website niet beschikbaar zijn.
Let op: het geselecteerde rooster heeft overlappende bijeenkomsten.
Volgens onze gegevens heb je nog geen vakken behaald.
Je planning is nog niet opgeslagen
Let op! Uw planning heeft vakken in dezelfde periode met overlappend timeslot
Onderzoeksstage Media en cultuur
Cursusdoel
- overzicht van de werkzaamheden van een specifieke beroepsrichting binnen de media- en cultuursector;
- inzicht in taakverdeling, communicatie, werkdruk en sfeer op de werkvloer van een organisatie;
- kennis van voor de stageplek kenmerkende werkprocessen en bijbehorend vakjargon;
- overzicht van je eigen interessegebied en hoe je deze eventueel verder richting kunt geven met de keuze voor een masteropleiding;
- beter inzicht in je eigen talent, capaciteiten en ambities, waardoor je je zelfbewust kunt profileren tijdens toekomstige sollicitatieprocedures;
- een eigen netwerk opgebouwd met contacten die kunnen bijdragen aan het vinden van een baan;
- ervaring met het doen van onderzoek in de concrete context van een beroepspraktijk en met het verslag doen van onderzoeksresultaten aan derden binnen die beroepspraktijk.
Vakinhoudelijk
Stages kunnen ook parttime worden ingepland, in overleg met de stagegever. Stages kunnen in intensiteit worden opgebouwd of afgebouwd (parttime beginnen en opbouwen naar fulltime, of vice versa).
De stagewerkzaamheden staan in relatie tot de kennisvelden van de opleiding Media en cultuur. De stage kan plaatsvinden bij een instelling of een bedrijf in de media- en cultuursector, of in een andere sector, zolang de stagewerkzaamheden maar direct verbinding hebben met de onderwerpen, thema’s en vraagstukken die in de opleiding Media en cultuur aan bod komen. Denk daarbij aan stages op het gebied van social media (-strategie), film, televisie, radio, theater en dans en functies zoals redactie, productie, dramaturgie en festivalprogrammering of -coördinatie.
Let op: Lees ter voorbereiding op het zoeken en vastleggen van een stage altijd de stagehandleiding voor studenten op de stagepagina van jouw opleiding op students.uu.nl. Hierin staan alle afspraken en procedures uitgebreid uitgelegd.
Wanneer je een stageplek hebt gevonden, schrijf je een stagewerkplan. Specifieke richtlijnen voor het stagewerkplan zijn te vinden op de stagepagina van students.uu.nl. Daar lees je ook wat je verder moet doen om je in te schrijven voor de stage in Osiris. Dat proces gaat via Osiris Zaak.
Op basis van het stagewerkplan bepaalt de stagecoördinator of de gevonden stage voldoet aan de eisen van de opleiding. De stagecoördinator zoekt vervolgens een geschikte docent om jou tijdens de stage te begeleiden. Het is niet de bedoeling dat je zelf docenten gaat benaderen.
Tijdens de stage houd je dagelijks een logboek bij. Via dit logboek houd je je stagedocent maandelijks op de hoogte van de werkzaamheden, het onderzoeksproces en inzichten met betrekking tot de geformuleerde leerdoelen. Als afronding van de stage schrijf je een reflectieverslag en lever je een onderzoeksproduct af.
Bij de beoordeling wordt onderscheid gemaakt tussen het functioneren tijdens de stage enerzijds en het schriftelijke verslag en onderzoeksproduct anderzijds. Bij de bepaling van het eindcijfer zijn de kwaliteit van het stageverslag en onderzoeksproduct doorslaggevend. Voor beide onderdelen geldt een verplichte voldoende als eindresultaat. De stagedocent zal de feedback van de stagebegeleider, zowel voor wat betreft het functioneren van de student als het verslag en onderzoeksproduct, laten meewegen. Het oordeel van de begeleider op de stageplek kan het eindcijfer hooguit met een half punt beïnvloeden in positieve of negatieve zin, tenzij de stage als onvoldoende wordt beoordeeld. Indien je een onvoldoende voor het verslag en/of het onderzoeksproduct behaalt, wordt je eenmalig in de gelegenheid gesteld om het stageverslag en/of onderzoeksproduct op basis van de feedback van de docent te verbeteren.
Op de stagepagina van je opleiding op students.uu.nl lees je alle informatie over wat je moet doen om studiepunten te kunnen krijgen voor, tijdens en na je stage.
Aanvullende informatie
Werkvormen
Toetsing
ophoging 7,5 ects
Niet verplicht | Weging 100% | Minimum cijfer 5,5 | ECTS 7,5
Verslag
Verplicht | Weging 100% | Minimum cijfer 5,5 | ECTS 7,5
Kwaliteit van de reflectie op de stagewerkzaamheden en eigen functioneren als ook op de profilering van de stageorganisatie in het werkveld van media en cultuur en de kwaliteit van het onderzoeksproduct. Als randvoorwaarde geldt dat het verslag er verzorgd uitziet, compleet is en in correct Nederlands is geschreven.
Ingangseisen en voorkennis
Ingangseisen
Er is geen informatie over benodigde voorkennis bekend.
Voorkennis
De student dient minimaal 60 EC te hebben behaald.
Voertalen
- Engels
Cursusmomenten
Tentamens
Er is geen tentamenrooster beschikbaar voor deze cursus
Verplicht materiaal
Materiaal | Omschrijving |
---|---|
GEEN | Facultaire stagehandleiding voor studenten op de stagepagina van de opleiding, op students.uu.nl. In overleg met docent extra studiemateriaal, afhankelijk van stage. |
Aanbevolen materiaal
Er is geen informatie over de aanbevolen literatuur bekend
Opmerkingen
Zodra de student een stage heeft s.v.p. melden bij de stagecoördinator van dept. MCW.
Coördinator
F.L. van den Boogerd | stageMCW@uu.nl |
Docenten
Inschrijving
Inschrijving niet via OSIRIS
Permanente link naar de cursuspagina
Laat in de Cursus-Catalogus zien