Uw huidige browser heeft updates nodig. Zolang u niet update zullen bepaalde functionaliteiten op de website niet beschikbaar zijn.
Let op: het geselecteerde rooster heeft overlappende bijeenkomsten.
Volgens onze gegevens heb je nog geen vakken behaald.
Je planning is nog niet opgeslagen
Let op! Uw planning heeft vakken in dezelfde periode met overlappend timeslot
Practicum Audiovisuele media
Cursusdoel
Studenten leren om de kennis en vaardigheden die zij in het verdiepingspakket hebben opgedaan actief in te zetten en productief te maken voor een professionele context. Studenten worden daarnaast getraind in belangrijke professionele vaardigheden, zoals het communiceren met professionele partners, werken in teamverband, ontwikkelen van ideeën en concepten en leren toewerken naar een concreet eindproduct.
Vakinhoudelijk
Hou rekening met cursusverplichtingen gedurende de lestijden van timeslot A en D. De werkgroepen/teams voor het realiseren van praktijkopdrachten, worden tijdens het introductiecollege samengesteld. Dit gebeurt in overleg met deelnemende studenten.
Practicum Audiovisuele media biedt je de mogelijkheid om jouw onderzoekvaardigheden en mediawetenschappelijke kennis in te zetten bij het ontwikkelen van een audiovisueel product. De docent bepaalt het thema voor de opdracht opdat deze inhoudelijk aansluit bij de thema’s en onderzoeksgebieden van het Departement Media en Cultuur.
In Practicum Audiovisuele media oefen je vaardigheden die belangrijk zijn bij de totstandkoming van een audiovisueel product, zoals research, conceptontwikkeling, scenarioschrijven, cameravoering, geluids- en lichttechniek en montage.
In teamverband produceer je eerst een kort beeldverhaal op basis van een eigen scenario en zelfgekozen soundtrack. Vervolgens maak je een korte audiovisuele (non-) fictie productie. Als team stel je een productiedossier samen, waarin je collectief reflecteert op samenwerking en artistieke resultaat van de gerealiseerde producties.
Dit practicum biedt hiermee de gelegenheid om te ervaren hoe je als media- en cultuurwetenschapper opgedane kennis en vaardigheden productief kunt maken in de samenleving en het veld van media en cultuur in het bijzonder. Het betreft daarmee een oriëntatie op (een deel van) de beroepspraktijk. Daarnaast leer je om zelfstandig en binnen een team aan een project te werken: hoe vertaal je een opdracht/vraag naar een passend product voor het beoogde doel en publiek, hoe verdeel je functies en taken, hoe spreek je elkaar aan op kwaliteit en voortgang van het werk, hoe plan je het werk, etc. Ook oefen je de belangrijke vaardigheid om mondeling en schriftelijk te communiceren over het werk met professionals en andere actoren uit het veld. Met het opdoen van deze ervaring leer je te reflecteren op de efficiëntie van productieprocessen en de invloed van redactionele keuzes op de artistieke en inhoudelijke kwaliteit van het product. Bovendien stimuleert het practicum creativiteit en efficiëntie in handelen en denken. Al deze vaardigheden zijn uitermate relevant met het oog op je toekomstige loopbaan.
Aanvullende informatie
Dit is een cursus met voorrangsregels. Bekijk het stappenplan op onze website om erachter te komen hoe en wanneer je je voor deze cursus kunt inschrijven.
De volgende studenten zijn gegarandeerd van een plaats:
- BA Media en cultuur 3de en ouderejaars;
- BA CIW 3de en ouderejaars;
- BA TCS en LAS 3de en ouderejaars;
- premaster studenten.
Werkvormen
Toelichting
De werkcolleges betreffen 2 volle dagen pratijkonderwijs op locatie in timeslot AD (technische instructies/uitvoeren van groepsopdrachten).
Bijdrage
Het practicum is een vorm van project- en praktijk-gestuurd onderwijs waarbij er in groepsverband actief en ter plekke wordt gewerkt aan een project waarin theorie en praktijk samen komen.
Voorbereiding
Bestuderen van opgegeven literatuur en film- en televisiefragmenten, voorbereiden van opdrachten, zelfstandig verder werken aan het project buiten de bijeenkomsten.
WerkcollegeToelichting
De werkcolleges betreffen 2 volle dagen pratijkonderwijs op locatie in timeslot AD (technische instructies/uitvoeren van groepsopdrachten.
Bijdrage
Het practicum is een vorm van project- en praktijk-gestuurd onderwijs waarbij er in groepsverband actief en ter plekke wordt gewerkt aan een project waarin theorie en praktijk samen komen. Constructieve werkhouding, zelfreflectie, peer feedback.
Voorbereiding
Bestuderen van opgegeven literatuur en film- en televisiefragmenten, voorbereiden van opdrachten, zelfstandig verder werken aan het project buiten de bijeenkomsten.
Toetsing
Portfolio
Verplicht | Weging 70% | Minimum cijfer 5,5 | ECTS 5,25
Communicatie en samenwerking met (professionele) betrokkenen bij het project, kwaliteit van mondelinge en schriftelijke rapportage, mate van creatieve aanpak maakprocessen; inhoudelijke en artistieke kwaliteit eindproduct.
Worden bekend gemaakt in cursushandleiding.
Reflectieverslag
Verplicht | Weging 30% | Minimum cijfer 5,5 | ECTS 2,25
Ingangseisen en voorkennis
Ingangseisen
Er is geen informatie over verplichte ingangseisen bekend.
Voorkennis
Basiskennis van film-en televisietheoretische begrippen; vaardigheden in het analyseren van film of televisie; overzicht van Nederlandse film- of televisiecultuur.
Voorkennis kan worden opgedaan met
Verdiepingspakket Film- en mediacultuur, Televisie- en mediacultuur of Screen Cultures in Transition.
Voertalen
- Nederlands
Cursusmomenten
Thema's
-
Creative
- - Creatieve Werkvorm
-
Open Science
- - Informatiegeletterdheid
-
Technology and society
- - Communities
Tentamens
Er is geen tentamenrooster beschikbaar voor deze cursus
Verplicht materiaal
Er is geen informatie over de verplichte literatuur bekend
Aanbevolen materiaal
Materiaal | Omschrijving |
---|---|
WNB |
Opmerkingen
Voorrangsregels
Coördinator
S. Sprenger | S.Sprenger@uu.nl |
Docenten
dr. R.H. Leurs | R.H.Leurs@uu.nl |
S. Sprenger | S.Sprenger@uu.nl |
Inschrijving
Inschrijving
Van maandag 4 november 2024 tot en met vrijdag 22 november 2024
Naar OSIRIS-inschrijvingen
Permanente link naar de cursuspagina
Laat in de Cursus-Catalogus zien